Взуттєва косметика від Saphir

Saphir - це бренд високоякісних аксесуарів і косметики для взуття та інших шкіряних виробів. Він існує з 1920 року, розташований у Франції і в даний час належить компанії Avel. Дуже багато експертів та виробників взуття вважають продукцію Saphir кращою на ринку і регулярно нею користуються.

Історія


Марка Saphir була заснована родиною Дестаньоль (Destagnol) в 1920 році. Місцем її розташуванням стало місто Фаверж (Faverges), яке знаходиться на сході Франції. З самого початку вона сконцентрувалася на розробці та виробництві взуттєвої косметики високого класу. Через п'ять років її продукція отримала золоту медаль на міжнародній виставці в Парижі, і в пам'ять про цю подію люксова лінійка бренду сьогодні називається Medaille d'Or. Незабаром до тієї золотої медалі додалися й інші нагороди: одна з них була отримана в Реймсі в 1928 році, а інша - в Парижі в 1931 році.


Старий логотип бренду Saphir


З 1959 року продукція Saphir почала продаватися в Нью-Йорку, проте потім розвиток бренду призупинили. У 1970-х роках компанія зіткнулася з фінансовими труднощами та збанкрутувала. Спочатку її придбала французька компанія Maxi-Sepe, але і вона незабаром дійшла до банкрутства. У 1979 році Maxi-Sepe разом з брендом Saphir була куплена французькою фірмою Avel, створеної в 1977 році. Нині Avel входить до складу групи ALMA FRC, яка існує з 2001 року та володіє не тільки маркою Saphir, але і ще декількома брендами:

-Avel (косметика та аксесуари для взуття, побутова хімія, лаки, фарби, інсектициди, засоби для догляду за виробами з текстилю, дерева та інших матеріалів);
-Avel Louis XIII (продукція для виробів з дерева і металу);
Dasco (засоби по догляду за взуттям та іншими речами зі шкіри);
La Cordonnerie Anglaise (дорогі аксесуари та косметика для класичного взуття);
-Tarrago (більш бюджетна продукція та аксесуари для взуття).
-Взуттєва косметика Saphir як і раніше виробляється у Франції за класичними рецептами, а тому користується повагою серед безліч взуттєвиків та любителів якісних туфель. Сьогодні засоби Saphir можна купити більш ніж в 50 країнах світу.

Серед компаній, що використовують продукцію Saphir і рекомендують її своїм клієнтам, варто згадати John Lobb, Berluti, Louis Vuitton, Paraboot, Hermes, Burberry, Corthay ... і це лише мала частина списку!

Взуттєва косметика Saphire Medaille D'or
Для повноти картини додаємо, що з 1987 року місцем розташування Avel і Saphir є комуна Маніяк-Лавалетт-Віллар (Magnac-Lavalette-Villars), яка входить до складу регіону Нова Аквітанія та знаходиться порівняно недалеко від Бордо. Цікавий факт: якщо не брати до уваги Францію, то в даний час трьома найбільшими ринками для Avel є Росія, Японія та Нідерланди; крім того, великі партії продукції цієї фірми відправляються до Швеції, Китаю, Італії, Бельгії та Швейцарії. На експорт йдуть близько 60% вироблених товарів.

Асортимент Saphir
Під маркою Saphir випускається величезна кількість аксесуарів і засобів для догляду за взуттям. Ми вирішили перерахувати основні позиції у вигляді списку:

  • Бальзами, лосьйони, креми для догляду за різними видами шкіри (Lotion Huile di Vison (Mink Oil), Creme Universelle, Surfine, Pommadier).
  • Водозахисні просочення (Invulner, Super Invulner).
  • Гуталін / вакса для глассажа і звичайної полірування (Pate de Luxe, Mirror Gloss, Amiral Gloss).
  • Дезодоранти для взуття (Shoe Deo).
  • Дерев'яні формо тримачі для взуття (shoe trees).
  • Рідка шкіра (особливий крем для коригування пошкоджень на шкірі; Crème Rénovatrice).
  • Жир для зволоження та захисту шкіри (Graisse Dubbin).
  • Фарби для шкіри, замші, нубуку (Juvacuir, Tenax, Renovétine, Teinture Française).
  • Ластики для видалення забруднень з замші та нубуку (Gommadin).
  • Очисники шкіри, замші та інших матеріалів (Omnidaim, Réno'Mat).
  • Піна для очищення взуття та інших виробів зі шкіри (Shampoo Universelle).
  • Ріжки для взуття (shoe horns).
  • Садильне мило для очищення шкіри (Saddle Soap / Savon Régénérant).
  • Засіб для жирування підошви (Sole Guard).
  • Засіб для видалення розмиття від солі та реагентів (Hiver-Winter).
  • Устілки (insole).
  • Шнурки (shoe laces).
  • Щітки для взуття та інших шкіряних виробів (shoe brushes).
  • Слід додати, що всі товари марки Saphir відрізняються чудовою якістю. Так як, для взуттєвої косметики цього бренду, використовуються натуральні інгредієнти високого класу: бджолиний віск, масло ши, масло жожоба, терпентін, карнаубський віск, норкове масло, мигдальне масло, ланолін, тюленячий жир, віск монтан, кістяне масло і т.д. Силікону, який завдає шкоди шкірі, в продукції Saphir немає.


Лінійки Saphir


Асортимент взуттєвої косметики Saphir дуже різноманітний. Його прийнято ділити на дві лінійки: основну (Beauté de cuir) і преміальну (Medaille d'Or). Зрозуміло, у другому випадку ціни вище, але і рівень теж вищий; частка натуральних восків та олій в їх складі вище, а в якості розчинника там використовується терпентін, що отримується з дерев сімейства Соснові, в той час як деякі засоби з основної лінійки Saphir містять розчинник, отриманий з нафтопродуктів, а також воду (при цьому для гуталіну основний лінійки в якості розчинника використовується терпентін).

Якщо дозволяє бюджет, краще купувати засоби з лінійки Medaille d'Or, але варто зауважити, що і рівень засобів лінії Beauté de cuir теж дуже гідний - вони значно кращі за ту косметику, що продається в супермаркетах. Якщо ж і представники лінійки Beauté de cuir здаються вам дорогуватими, подивіться асортимент іспанської марки Tarrago, яка належить тій же фірмі, що і бренд Saphir, і випускає взуттєву косметику з гарним співвідношенням ціни та якості.

Варто додати, що не всі засоби лінії Beauté de cuir мають «аналоги» в лінійці Medaille d'Or. Так, очисники Réno'Mat і Omnidaim, наприклад, аналогів там не мають, і шукати більш якісні альтернативи немає сенсу.


You may also like

View all
Example blog post
Example blog post
Example blog post